maanantai 2. huhtikuuta 2018

SWEET SIXTEEN

Moi! Täytin siis tosiaan 16-vuotta 25.3. Vietin synttäreitäni Tahkon rinteissä parhaan ystäväni kanssa. Lisäksi kaksoisveljeni ja hänen kaverinsa olivat mukana menossa.




  Vietimme Tahkolla pidennetyn viikonlopun mennessämme sinne jo perjantai ammulla ja lähtiessämme maanantaina kotia kohti. Se oli erittäin kiva "miniloma", sillä rinteissä oli todella hauskaa. Muutaman kerran kaaduinkin, mutta kertaakaan ei tullut mitään kuolettavia kipuja.



Erityisen huvittavaa oli se, kun lähdimme laittamaan parhaan kaverini kanssa hänen minulle lainaamiaan suksia minulle sopiviksi suksivuokraamoon. Myyjä sanoi sukset hänelle ojentaessani, että ei näillä voi laskea. Luulimme kaverini kanssa, että myyjä vain "heittää läppää", mutta hän näytti, että sukset olivat rikki kiinnikkeiden kohdalta. Siinä kohtaa mietimme hetken, että mitäs nyt sitten tehdään. Noh, vuokrasin sitten sieltä hienot valkoiset Headin sukset ja vihreän kypärän. Lähdemme ulos liikkeestä ja alan laittaa kypärää kireämmälle.  Noh, en tietenkään saa laitettua sitä kireämmälle, sillä kumilenkki, jonka tehtävänä on pitää ylijäävää hihnaa aloillaan, on mennyt kiristyskohtaan jumiin. Minä ja ystäväni sitten kamppailemme sen parissa muutaman minuutin tuloksetta, joten palaamme takaisin vuokraamoon, jossa henkilökunnan jäsen vain repii kumilenkin mäsäksi ja kiristää kypärän. Hyvä me. Sitten menemme lähemmäs rinteitä ja minun pitää kaiken huipuksi päästä vessaan. Onneksi vessa oli matkan varrella. Sitten vaan laittamaan suksia. Ensimmäinen suksi meni helposti, mutta toinen ei meinannut mennä ei sitten millään! Sellanen perus säätö siis päällä taas sen kanssa, kunnes saan sen jalkaan. Rinteille vie tuttihissi, joka tietenkin oli juuri suljettu, joten lähdimme sitten omin neuvoin "hiihtämään" kohti rinteitä. Itse en käytä sauvoja, enkä kokenut niitä kertaakaan tarpeelliseksi, sillä onnistuin hyvin liikkumaan ilman niitäkin. Minä olin yleensä se meidän porukassa, jonka piti odottaa muita paahtaessani suhteellisen reippaalla vaudilla eteen päin. Hiihdimme jonkin matkaa siis tuttihissin vieressä, joka onneksi alkoi toimia hetken kuluttua, jolloin pääsimme keskeltä kyytiin.


 Ekat mäet menivät vähän hakiessani tuntumaa, mutta minusta kuoriutui vähän liiankin rohkea laskija. Pääsin menemään parista hyppyristäkin (kerran kaaduinkin ilmalennon ollessa pidempi, mihin olin varautunut. Ei sattunut, mutta kaatumiseni kuulemma näytti pahalta, sillä olin kuulemma pyörinyt aika pitkän matkan eteen päin.) Uudestaan siis vaan!




Söimme rinnekahvilassa molempina laskettelupäivinä kanakorin. Se oli todella hyvää!



Tämä 16-vuotispäivä oli ehkä paras ikinä. Järjestimme myöhemmin (pitkäperjantaina) sukulaissynttärit. Se on kyllä aina kiva nähdä sukulaisia, sillä kaikkia ei tule nähtyä kovinkaan usein. Sain synttärilahjaksi lähinnä rahaa, suklaamunia, sekä ihanan kaulakorun poikaystävältäni❤ Äitini oli leiponut kinder kakun, josta pidin kovasti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti